Information inför OVK som kommer ske mellan 19 – 23 november

Till medlem/boende

Mellan 19 – 23 november kommer OVK kontroll att genomföras i fastigheten

Som ni fått i separat avisering från Ventilationsteknik kommer lagstadgad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i vår fastighet att genomföras vecka 47 mellan 08:00 och 17:00.

Funktionskontrollanten kommer att genomföra kontroll av både våra centrala ventilationsdelar samt inne i alla lägenheter vilket innebär att alla medlemmar/boende måste säkerställa att kontrollanten får tillgång till er lägenhet.

Vad behöver du göra?

[  ] Möjliggör för kontrollanten åtkomst till samtliga till/frånluftsventiler och egenmonterade köksfläktar.

[  ] Se till att Ventilationsteknik kan komma in i din lägenhet. Om du inte kan vara hemma vid tillfället då åtgärden ska ske i din lägenhet så kan du sätta låset i serviceläge, se instruktion nedan, eller lämna nyckel till någon du har förtroende för som kan släppa in kontrollanten.

Viktigt att ni ser till att vi kommer in i er lägenhet!

Föreningen som fastighetsägare är skyldig att genomföra nödvändiga åtgärder för att hålla fastigheten i gott skick.

Tänk på att du är skyldig att låta föreningen med firma komma in i lägenheten för en sådan här åtgärd.

Om du av något skäl inte ombesörjer så att tillträde kan ske på den aviserade tiden kan du eventuellt bli tvungen att själv stå för extra kostnad som det innebär att ta dit firman igen. (Får vi inte tillträde överhuvudtaget kan vi bli tvungna att vända oss till kronofogdemyndigheten för särskild handräckning, våra stadgar §34, och detta skulle innebära ytterliggare högre extra onödig kostnad för dig som medlem).

Om ni har frågor kring detta är ni välkomna att skicka ett epostmeddelande till: brfstorg@gmail.com.

Med vänlig hälsning

Styrelsen