Nyhetsbrev december 2018

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi ser bra ut och är i fas med vår fastlagda budget fram till och med november 2018.

Budget 2019

Styrelsen har fastslagit budget för 2019 och denna är i stort likvärdig 2018 där vi förväntar ett positivt resultat omkring 700 Tkr.

Våra avgifter blir oförändrade och styrelsen ser att föreningen kan täcka sina planerade drifts- och underhållskostnader med löpande intäkter.

Planerat underhåll 2019

För 2019 har föreningen följande planerat underhållsarbete:

• Underhåll fasad och tak (ev. forts. från 2018)
• Rengöring av ventilationskanaler (inget allvarligt utan endast i förebyggande syfte)
• Oljning av entréer Silverdalsvägen 23-37 och målning av entréer Silverdalstorg 6-9
• Undercentraler, ommålning och eventuellt byte av pumpar
• Spolning av dagvattenledning på innergården (Silverdalsvägen)

Pågående fasadrenovering

Arbetet med att säkerställa våra fasaders fogar börjar gå mot sitt slut. Vi beräknar att arbetet ska vara klart innan julhelgen om inte vädret påverkar negativt. Vid regnigt väder gör arbetet uppehåll.

Ny hyresgäst i caféet

Som flera säkert uppmärksammat har föreningen en ny lokalhyresgäst i vår cafélokal vid torget. Vi ser fram emot att se utvecklingen av caféet framöver.

Snart förbättrat ljus i garaget

Vi kommer i början av 2019 få förbättrat ljus i garaget. På varje bilplats kommer
det sättas upp en LED ljuskälla istället för de lysrör vi har idag.

Vi gör detta för att dels få mycket bättre ljus samt för att minska föreningens driftskostnader i form av både mycket lägre elkostnader samt kostnad att byta lysrör.

Kommande arbete 2019

Styrelsen har beslutat att bland annat arbeta med följande områden under 2019:

• Sätta upp solpaneler i fastigheten

För att minimera föreningens framtida elkostnader samt göra föreningen grön kommer vi undersöka kostnader och förväntad kostnadsbesparing för föreningen genom att vi sätter upp solpaneler i vår fastighet. Nu är det möjligt att sätta upp solceller utan bygglov. Vi avser dessutom att söka investeringsbidrag för solceller - från och med 1 januari 2018 är stödnivån för samtliga sökande maximalt 30 procent av totalkostnaden.

• Borra för bergvärme

Styrelsen vill genomföra grundlig analys för ny värmeanläggning baserad på bergvärme. Vi vill se över möjligheten att inte vara tvungna att ha fjärrvärme som står för en stor del av föreningens driftskostnader. Vårt första steg är att få ett bra beslutsunderlag.

• Gemensam el för alla medlemmar

Istället för att varje lägenhet har eget el-abonnemang och betalar för både elförbrukningen och fasta avgifter vill vi i styrelsen se över vår möjlighet att föreningen skaffar en gemensam elmätare och sedan endast fördelar ut elförbrukningen per lägenhet.

En säker jul för alla

Pepparkakor, knäck och mys i all ära. Men julen är också en tid då bostadsbränderna ökar.

Vi i styrelsen vill uppmärksamma alla på att ni har extra koll på era tända ljus under jul- och nyårshelgen så att det inte blir några onödiga bränder. Tänk på att "ljusen är som släkten på
julen, man ska ta hand om dem".

Vi har tidigare tipsat om världens enklaste livförsäkring: Testa er brandvarnare en gång i månaden!

God jul och Gott Nytt År

Vi i styrelsen vill önska alla boende och medlemmar en riktigt trevlig och avkopplande julhelg samt ett gott nytt år 2019.