Nyhetsbrev februari 2018

Ekonomi

Nu förbereder vi bokslutet. Vi kan konstatera att speciellt värmekostnaden, som är den största energikostnaden, har hamnat på en lägre nivå än förra året både för december och januari (2018), dels pga mildare vinter dels för att vi fortsatt insatserna med temperaturjustering på allmänna utrymmen. Under 2018 kommer vi att ha de lägsta räntekostnaderna som föreningen någonsin har haft. Detta innebär att räntan för 2018 blir ca 400 000 kr lägre i kostnader än under 2017. Under innevarande räkenskapsår kommer vi att få en liten kostnadsökning på ca 65 000 kr per år inklusive moms för uppgraderingen av bredband och TV. Då föreningens ekonomi är så pass god väljer vi att behålla tidigare nivå om 200 kr/månad och hushåll för denna tjänst.

Motioner

I maj är det dags för föreningens årsstämma.
Om ni som medlemmar har något som ni vill ska behandlas av årsstämman vill vi i styrelsen att ni skriver detta med tydlig avsändare (medlems namn och lägenhetsnummer) och antingen skickar via epost eller brev till föreningen.
Epostadress:  brfstorg@gmail.com
Postadress:    Silverdalsvägen 27, 19138 Sollentuna
För att vi ska kunna behandla och ta med er motion till årsstämman vill vi ha dessa oss tillhanda senast torsdag den 8 mars 2018.

Bredband

Styrelsen har beslutat att förlänga avtalet med Bredbandsbolaget om bredband, TV och telefoni. Bredbandshastigheten uppgraderas till 250/250Mbit/s. Routrar och digitalboxar byts ut med tiden. Besked om detta ges av Bredbandsbolaget. Avtalet gäller från 1 april.

Brandskydd

Styrelsen har låtit företaget Cupola se över föreningens brandskydd. Översynen kommer att resultera i förbättringar i bl a brandtätning och brandskyddsmålning. Vi inför också kvartalsvisa brandbesiktningar, som utförs av vår fastighetsskötare Driftia.

Du som boende kan bidra till säkerheten genom att se över dina brandvarnare i lägenheten. Kontrollera att batteriet är fräscht. Det kan också vara dags att byta brandvarnare, de har trots allt suttit sedan husen byggdes.

Vi påminner också om att det är absolut förbjudet att förvara brännbart material i trapphusen, som är viktiga utrymningsvägar. Brand i barnvagnar, kartonger, tidningar etc kan fylla ett helt trapphus med rök och utsätta boende för risker.

 

Källsorteringen

Ordningen i källsorteringsrummet är en ständigt aktuell fråga. Vänligen läs på anslagen i rummet vad som får placeras i respektive behållare. Det är inte ett utrymme för grovsopor. Föreningen har en övervakningskamera i rummet. Identifierade medlemmar som lämnar otillåtna föremål debiteras en avgift om 1 850 kr för extra sophämtning.

Fogarna

I vår ska äntligen arbetet med fogarna i fasaderna komma igång. Arbetet inleds med huset Silverdals torg 9, där de de fogar som är dåliga byts ut. Därefter fattar vi beslut om hur vi ska gå vidare med de övriga husen. Vid regnigt väder gör arbetet uppehåll. Glädjande är att sedan plåtarna på taket åtgärdats har vi inte haft några vattenskador i lägenheter.