Nyhetsbrev februari 2019

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi ser bra ut och är i fas med vår fastlagda budget fram till och med januari 2019. Hyran för cafét har omförhandlats, vilket innebär hyresökning från och med 1 juli.

Ny städfirma i föreningen

Styrelsen har omförhandlat städavtal för städning av trapphus, vi har nu NRSE från och med i början på mars. Vår beräknade kostnadsbesparing är ca 100 000 kr per år.

Vad arbetar styrelsen med just nu?

Styrelsen arbetar bland annat med 2018 årsredovisning, förberedelse inför stämman 2019 samt undersökning avseende om solpaneler och bergvärme är något för vår förening.

Förutom detta hanterar styrelsen många andra uppgifter samt olika administrativa aktiviteter.

Årsstämma torsdag 16 maj

Vi planerar att föreningens årliga årsstämma sker i maj (16 maj) och vi i styrelsen vill gärna se så många intresserade och engagerade medlemmar som möjligt.

Vår förening blir inte starkare än det engagemang som vi alla medlemmar och boende gör det till. Ni som är medlemmar kom och lyssna på samt ställ frågor till styrelsen.

Motioner till årsstämman

Vi vill påminna er om ni som medlemmar har något som ni vill ska behandlas av årsstämman vill vi i styrelsen att ni skriver detta med tydlig avsändare (medlemmens namn och lägenhetsnummer) och antingen skickar via epost eller brev till föreningen.

För att vi ska kunna behandla och ta med er motion till årsstämman vill vi ha dessa oss tillhanda senast söndagen den 10 mars 2019.

Information från valberedningen

Vi har många spännande möjligheter att utveckla vårt boende och vår förening, där engagemang i föreningen ger ett lysande tillfälle att påverka ditt boende.

Ta gärna tillfället i akt och fundera på hur du kan vara med och utveckla vår förening.

valberedningenbrfstorg@gmail.com

Pågående fasadrenovering

Arbetet med att säkerställa våra fasaders fogar är i stort klart. Endast ett par mindre åtgärder kvarstår och dessa planeras under våren.

Nytt ljus i garaget klart

NU är installationen klar i garaget av förbättrat ljus (LED-lampor vid varje plats). Nu lyses hela garaget upp ordentligt. Vi beräknar att vi har tjänat in detta på ca 3-4 år genom mycket lägre drifts- och elkostnader.

Föreningen tar över garaget 1 april

Sedan föreningen startades har Skanska som byggde fastigheten hyrt alla platser och hyrt ut till medlemmar och externa intresserade.

Nu är det dags för föreningen att ta över hela ansvaret för garage och uthyrning av alla platser inklusive de fyra externs parkerings-platserna. Det är föreningens ekonomiska förvaltare Upplands Boservice som kommer hantera uthyrningen av alla bil- och MC-platser i garage och externt.

Styrelsen har beslutat att justera ned kostnad med 12% för parkeringsplatser från 1 april:

  •  Bilplats, garage         809 kr/mån (från 919)
  •  MC-plats, garage       392 kr/mån (från 445)
  •  Parkering, utomhus   404 kr/mån (från 459)

Hyresgäster till garage och externa platser hos Skanska har nu fått uppsägning av platsen och föreningen kommer inom kort skicka ut nya hyresavtal som då gäller från 2019-04-01.

Dålig ordning i källsorteringsrummet!

Det är åter igen väldigt tråkigt att behöva påpeka att någon eller några medlemmar/ boende inte sköter sig i vårt källsorteringsrum vilket gör att föreningen får extra kostnader för att forsla bort det ”skräp” som lagts där samt ha extra rengöring p.g.a. nedskräpning.

Alla extra kostnader påverkar föreningens ekonomi negativt vilket är mycket tråkigt.