Elpriser

Från och med september månad ändras elpriset för samtliga medlemmar både när det gäller hushållsel och laddplatser i garaget. Vi kommer löpande justera detta under vintern så boende uppmanas gå in här på hemsidan för att hitta det senaste elpriset. 

Med tanke på den osäkerhet som råder på elmarknaden har styrelsen beslutat att införa rörligt pris för medlemmarna på elen. Vi har därför från och med 1 september 2022 beslutat att höja priset per kWh till 3,40 kronor för alla medlemmar.

Vi kommer löpande hålla koll på spotpriser och justera vid behov inför varje månad. Bakgrund till beslutet om 3,40 kronor per kWh är baserat på att snittpriset de senaste tre veckorna i SE3 varit: 311,5 EUR/MWh för vecka 36 1 , 307,6 EUR/MWh 2 för vecka 35 och 344 EUR/MWh 3 för vecka 34.

Prognosen från Energimarknadsinspektionen angående elpriset pekar på att priset kommer fortsätta vara volatilt. Därav beslutet att vi kommer följa marknaden och uppdatera priset löpande under året. Styrelsen har också undersökt andra alternativ bland annat att binda elpriset, men anser att ha ett fast elpris för abonnemanget inte är aktuellt och fortsätter därför med rörligt avtal.

Tidigare har vi haft ett fast pris för medlemmarna och så har föreningen stått för mellanskillnaden beroende på årstid och pris till SEOM. Vi bedömer att det här inte är hållbart om priserna går upp så mycket som det förutspås. Målet är att vi ska gå jämt ut varje månad, det vill säga att intäkterna ska täcka våra gemensamma kostnader för el.

/Styrelsen