Nu är det dags för motioner till föreningens ordinarie årsstämma 2023!

Vi planerar att föreningens årsstämma sker i maj/juni. Vi vill ha motionerna oss tillhanda senast 31 mars 2023.

Motioner är en viktig del i föreningens organisation, den ger alla medlemmar en chans att påverka och förbättra för bostadsrättsföreningens medlemmar.

Om ni som medlemmar har något som ni vill ska behandlas av årsstämman kan ni skriva en eller flera motioner.

Vi önskar få er motion insänd till styrelsen via epost eller via brev,

E-post: brfstorg@gmail.com

Post: Brf Silverdals Torg
         Silverdalsvägen 27,
         19138 Sollentuna

Vi vill ha motionerna oss tillhanda senast:

  • Fredag den 31 mars 2022

 

För att vi ska kunna behandla er motion på bästa sätt har ni här en checklista för hur ni skriver en bra och tydlig motion.

  1. Börja med att skriva ert namn (för- och efternamn), ert lägenhetsnummer (bokstav + tre siffror, exempelvis ”B101”) som ni hittar ovan er lägenhetsdörr (på dörrkarmen) samt er adress, exempelvis ”Silverdalstorg 9”.
  1. Skriv en tydlig rubrik som beskriver din motion. Här bör det framgå att det är en motion, du kan till exempel lägga till meningen ”Motion till Brf, årsmöte 2022” i rubriken.
  1. Skriv mer ingående om ditt förslag, samt syftet till det. Skriv gärna bakgrund och orsak till din motion, varför du tycker motionen är viktig och vilka fördelar som kan uppnås med hjälp av förslaget.
  1. Om motionen kräver svar på frågor som bara styrelsen kan svara på bör frågorna ställas här. Tänk på att det måste framgå att det är frågor som ställs. Skriv frågorna i punktlista, numrera frågorna och skriv frågorna så tydliga som möjligt. Vilket ökar möjligheterna för tydliga och konkreta svar.
  1. Som avslutande del presenterar du vilket beslut du tycker att årsstämman ska ta, och kompletterar din motion med alternativa förslag. Om stämman skulle rösta ner ditt förslag kanske stämman godkänner det alternativa förslaget i stället.