Nyhetsblad december 2019

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi ser bra ut och är i fas med vår fastlagda budget fram till och med november 2019.

Julklapp till alla medlemmar

Vi vill informera om en julklapp från styrelsen till alla medlemmar!

Föreningen har nu en mycket bra ekonomi och att vi nu ser ett positivt resultat efter vårt arbete med att minska flertal av föreningens kostnader samt ett förbättrat kassaflöde från garage har vi beslutat att sänka våra års-avgifter från januari 2020 med 8,33%. Vilket innebär en månadsavgift mindre per år och lägenhet. Ni kommer att se detta redan i december då januari ska betalas.

Vi ser att vi även fortsättningsvis kommer ha en fortsatt bra ekonomi där vi kan fortsätta vårt underhåll av fastigheten som vi önskar.

Vårt café

Vår cafélokal tas 1 december 2019 över av ny hyresgäst med spännande vision om hur de kan förbättra verksamheten.

Hyresgästen kommer börja med att göra om på insidan innan de startar upp för oss kunder i föreningen och närområdet. Vi önskar dem lycka till och hoppas se härliga och spännande varor som förgyller vår tillvaro.

Nya passage och porttelefoner

Vi har beslutat att byta ut våra föråldrade porttelefoner till en ny lösning med ett modernt system med beröringsfria kortläsare där vi öppnar portarna med passerbrickor.

Denna nya lösning kommer ge oss ett förbättrat skalskydd i föreningen där även soprum, grovsoprum kommer ingå samt att vi får nya säkrare fjärrkontroller till garageporten.

Vi avser även att sätta upp läsare från garage till varje port för att även där förbättra vårt skalskydd.

Mer information kommer när vi har fastställt datum för byte av system.

Garagebevakning av Securitas

Vi kommer inom kort starta bevakningen igen av Securitas i garage och parkeringsplatserna utomhus.

Vi får både bevakning och kontroll av garageplatser som inte är uthyrda. Om någon bil/MC står på en plats som inte är markerad som uthyrd kommer Securitas att ta ut kontrollavgift för olovlig parkering.

Öppet hus hos styrelsen

Har ni funderingar, vill ni ställa frågor till styrelsen eller komma med förslag. Torsdag 12 december kl. 18:30-20:00 kommer styrelsen ha öppet hus.

Vi kommer bjuda på kaffe och glögg i caféet på torget hos vår nya hyresgäst. Välkomna!

Vår tak- och fasadrenovering

Vi håller på att avsluta vår sammanställning av allt arbete med tak- och fasadrenoveringarna inklusive föreningens alla kostnader.

Nu i december/januari avser vi starta vår juridiska process att få Skanska att ersätta föreningen för det vi uppfattar är undermålig uppbyggnad av vår fastighet.

Mer information kommer när vi kan.

En säker jul för alla

Pepparkakor, knäck och mys i all ära. Men julen är också en tid då bostadsbränderna ökar.

Vi i styrelsen vill uppmärksamma alla på att ni har extra koll på era tända ljus under jul- och nyårshelgen så att det inte blir några onödiga bränder. Tänk på att "ljusen är som släkten” på julen, man ska ta hand om dem".

Vi har tidigare tipsat om världens enklaste livförsäkring: Testa er brandvarnare en gång i månaden!

God jul och Gott Nytt År

Vi i styrelsen vill önska alla
boende och medlemmar en riktigt
trevlig och avkopplande julhelg samt
ett gott nytt år 2020.