Nyhetsbrev april 2022

Extrastämma 

Föreningen höll den 29/3 en extrastämma och det var rekordmånga medlemmar som deltog. Roligt att så många är engagerade. Stämman röstade ja till styrelsens förslag om att utöka antalet laddplatser samt godkänna en policy för garaget. Se hemsidan för protokoll från detta möte. 

Garageplatser för elbilar

Efter årsstämmans beslut har vi i styrelsen nu beställt arbetet från Ohmegi och de kommer påbörja arbetet under vecka 18. Vi kommer även ta fram ett förslag på hur vi omfördelar de garageplatser som berörs. 

Ordinarie stämma 2022

Styrelsen planerar att ordinarie årsstämma kommer gå av stapeln den 14 juni och separat kallelse kommer.

Elpris

Från och med 1 april har vi justerat föreningens elpriser och de nya priserna är 2 kronor per kWh både i lägenheterna och i garaget vid laddplatserna. Den fasta kostnaden för laddplats har även justerats från 175 kronor per månad till 200 kronor per månad. Detta då vi har haft höga kostnader för el under vintern och såg ett behov att justera priset. 

Dörrautomatik i portar

Vi har på senaste tiden fått byta ut automatiken i flera av våra portar då dessa gått sönder. Enligt leverantören beror det på att boende blippar med sin blipp och samtidigt rycker tag i handtaget. Vi vill uppmana alla boende att INTE rycka i handtaget under tiden dörren öppnas. Det är dyrt att laga och väldigt onödiga pengar för föreningen. 

Trivselgrupp

Finns det medlemmar som vill ingå i en trivselgrupp? Syftet med gruppen är att komma fram med förslag som kan öka trivseln i föreningen. Om du är intresserad av att vara med skicka ett mejl till brfstorg@gmail.com.

Valberedning

Valberedningen söker fortfarande efter kandidater till valberedningen 2022/2023. Inga särskilda kompetenser krävs. Skicka din ansökan till valberedningenbrfstorg@gmail.com senast 30/4. 

Gräsmattan på gården

Vi skulle alla behöva hjälpas åt att inte vistas för mycket på den gemensamma gräsmattan på gården vid lekparken. Detta så att gräset kan ta sig nu under våren. Vi har därför bett Driftia sätta upp band för att skärma av tills dess att gräsmattan tar sig. Sen är det fritt fram för bollspel och annan lek igen! 

Håll ordning i källsorteringsrummet

Det är allas ansvar att hålla ordning bland källsoporna. Fortfarande många som inte plattar ihop kartonger utan slänger allt som det är. Är kärlen fulla så får ni helt enkelt komma tillbaka efter tömning. Det är inte ok att fortsätta stapla kartong och plast så det rinner över och hamnar på golvet. 

Det förekommer även tyvärr en del fusk med grovsopor och annat som inte hör hemma där. Gallerburen som står längst in är för EL inte för grovsopor, vänligen respektera detta!

Ett tips är den mobila återvinningen som en gång i månaden kommer till Silverdals kapell, uppdaterade tider sitter på dörren till källsorteringsrummet.

/Styrelsen