Nyhetsbrev augusti 2019

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi ser bra ut och är i fas med vår fastlagda budget fram till och med juni 2019.

Pågående fasadrenovering

Arbetet med att säkerställa våra fasaders fogar är klart med positivt resultat – våra vattenskador har minskat och resulterat i stor kostnadsminskning för föreningen.

Nu startar styrelsens arbete med att undersöka föreningens möjlighet att få ersättning från Skanska.

Fest eller högt ljud – Ta hänsyn till era grannar!

Självklart måste man få spela musik, och när man bor i ett flerfamiljshus ingår det att man hör grannarna ibland.

Men att uppfattas som störande är någonting helt annat. Ska man ha fest eller högljudande arbete är det bättre att prata med sina grannar, än att sätta upp lappar. Tänk på att andra kanske inte är lediga. Be grannarna att höra av sig så fort de blir störda och om de knackar på eller ringer, så sänk genast volymen. Det bästa är om man kan reda ut sådana här saker grannar emellan

Om man stör sina grannar mycket och återkommande kan styrelsen som sista utväg ansöka hos tingsrätten om uppsägning av den störande grannen för att kunna avhysa denne.

Otillåtna dubbelparkeringar i garaget

Vi vill uppmärksamma medlemmar/boende om att det inte är tillåtet att dubbelparkera bil och MC/Moped på samma garageplats.

Föreningen har flera lediga MC/Moped-platser för uthyrning till kostnad om 200 kr/månad (förändrad avgift från 1 oktober).

Saker förvaras i garaget som inte ska vara där, t ex hinkar, påsar, bilbarnstolar.  

Vi vill uppmärksamma medlemmar/boende som hyr garageplats att man inte får placera saker som kartonger, hinkar, påsar, barnstolar etc. i garaget av brandsäkerhetsskäl.

Om det inte sker en förbättring så kommer vi be fastighetsskötaren fr o m 1 oktober 2019 att plocka bort det och då även ta ut en straffavgift (800 kr/gång).

Urkopplade fjärrkontroller till garaget

Vi blev uppmärksamma på att en fjärrkontroll stals då garageporten stod öppen. Därför tog vi bort alla inprogrammerade fjärrkontroller i början av juli.

Vi kommer meddela om ny dag/tid för omprogrammering, se anslagstavla i porten.

Intressekoll!

På årsstämman i maj beslut de närvarande att styrelsen skulle undersöka medlemmarnas intresse av:

  1. tillgång till en bilpool (ex. sunfleet) i garaget.
  1. tillgång till gemensam laddning av cykelbatterier i cykelrum.

Återkoppla ert intresse till styrelsen:

Om ni har ett intresse av något eller båda ovan ber vi er att skicka ett meddelande till brfstorg@gmail.com.
OBS! Notera ert namn och för vad ert intresse avser. För cykelbatteri behöver vi veta vilket typ av batteri ni använder.

Städning i våra trapphus

Innan sommaren upplevde flera att vi hade dålig städning i våra trapphus. Men efter diskussion med leverantören upplever vi nu en förbättring. Dock vill vi påpeka att vi under sommaren endast har städning varannan vecka.

Reparation av garageport

Innan sommaren kördes tyvärr vår garageport in och skadades. Den trasiga garageporten lappades ihop hjälpligt.

Försäkringsbolaget till den medlem som orsakade skadan kommer ersätta föreningen och vi beräknar att arbetet avseende byte av garageport påbörjas 23 september 2019.