Nyhetsbrev december 2021

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är bra och följer i stort vår budget.

Upphandling ny ekonomisk förvaltare

Styrelsen har tagit in offerter från flera nya potentiella ekonomiska förvaltare och även träffat dessa. Vi hinner dock inte ta beslut och byta innan januari 2022 så har förlängt vårt nuvarande avtal med Upplands Boservice tills vidare. Vi återkommer med mer information. 

Garageplatser för elbilar

Vi fortsätter arbetet med att eventuellt utöka antalet laddplatser i garaget då det är flera boende som står i kö till sådana platser och vi ser att elbilar blir allt vanligare. Det här arbetet fortgår enligt plan och vi återkommer med mer information längre fram.  

Solpaneler och IMD

Våra solpaneler är igång och producerar miljövänlig el till alla som bor i vår förening. Numera kan ni även gå in och se er individuella förbrukning via IMD, ni har alla fått information med länk och inloggning i brevlådan. 

Parkering innergårdar

Vi har noterat att bud- och företagsbilar öppnar våra bommar och kör in och parkerar på innergården när de har ärenden till fastigheterna. Vi har gett Q-park i uppdrag att kontrollera och bötfälla fordon som står parkerade längre än 10 minuter och där det inte förekommer någon aktivitet.

Vi tar bort möjligheten att öppna källsorteringsrummet med nyckel

Från och med årsskiftet tar vi bort möjligheten att komma in i källsorteringsrummet med nyckel och från och med då är det enbart blipp som fungerar. Detta då vi har bättre kontroll på vilka som slänger saker i soprummet och enklare kan agera då boende slänger fel. 

Håll ordning i källsorteringsrummet

Vi måste alla hjälpas åt att hålla ordning bland källsoporna, det är många som inte plattar ihop kartonger utan slänger allt som det är. Mjölkförpackningar och kartonger som inte är tillplattade tar mycket plats och det innebär att vi måste tömma oftare och spendera mer pengar på tömning. Det finns roligare saker att spendera pengar på i en förening än just sophämtning! 

Det förekommer även tyvärr en del fusk med grovsopor och annat som inte hör hemma där. Gallerburen som står längst in är för EL inte för grovsopor, vänligen respektera detta!