Nyhetsbrev februari

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi ser bra ut och är i fas med vår fastlagda budget fram till och med januari 2020.

Vad arbetar styrelsen med just nu?

Styrelsen arbetar bland annat med 2019 års redovisning, förberedelse inför stämman 2020 samt fortsatt undersökning av föreningens möjligheter och kostnader för solpaneler och bergvärme.

Årsstämma i maj

Vi planerar att föreningens årliga årsstämma sker torsdag 14 maj 2020 och vi i styrelsen önskar se så många intresserade och engagerade medlemmar som möjligt.

Vår förening är inte starkare än det engagemang som vi alla medlemmar och boende gör det till. Det är också ett tillfälle att både lyssna på och ställa frågor till styrelsen om vår förvaltning av föreningen.

Motioner till årsstämman

Vi vill påminna er om ni som medlemmar har något som ni vill ska behandlas av årsstämman vill vi i styrelsen att ni skriver detta med tydlig avsändare (medlemmens namn och lägenhetsnummer) och antingen skickar via epost eller brev till föreningen.

För att vi ska kunna behandla och ta med er motion till årsstämman vill vi ha dessa oss tillhanda senast söndagen den 1 mars 2020.

Information från valberedningen

Vi har många spännande möjligheter att utveckla vårt boende och vår förening, där engagemang i föreningen ger ett lysande tillfälle att påverka ditt boende.

Ta gärna tillfället i akt och fundera på hur du kan vara med och utveckla vår förening.

valberedningenbrfstorg@gmail.com

Nytt inpasseringssystem & porttelefoner

Föreningen genomför för närvarande installation av ett nytt inpasseringssystem med nya porttelefoner i vår fastighet.

Vi beräknar att detta börjar fungera under mars 2020.

Vi vill uppmärksamma alla medlemmar och boende på att vi efter bytet till nytt inpasseringssystem kommer att ta bort alla portkoder och möjlighet att öppna portarna (inklusive soprum, källsorteringsrum samt dörrar till/från garaget) med nycklar, att endast passerbrickor kommer fungera.

Vi kommer vid utdelningstillfällen dela ut tre (3) passerbrickor kostnadsfritt till varje lägenhet (medlem) och för de som önskar flera tar vi ut en engångskostnad per bricka om 100 kr (som läggs på kommande avgiftsavi). Information om utdelningstillfällen sätts upp i portarna och kommer också finnas på vår hemsida.

Vår tak- och fasadrenovering

Vi planerar att inom kort starta vår juridiska process att få Skanska att ersätta föreningen för det vi uppfattar är undermålig konstruktion av vår fastighet.

Vi återkommer när vi har mer information.

Nedskräpning i våra portuppgångar!

Det är tråkigt att behöva påpeka att någon eller några medlemmar/ boende inte sköter sig i våra portuppgångar. Styrelsen har tyvärr noterat en viss nedskräpning och nedsmutsning sker i våra portuppgångar. Vi har ett gemensamt ansvar att våra gemensamma utrymmen - entréer, trapphus, källargångar mm ser snygga och prydliga ut. Detta är tyvärr inte fallet nu.

Vänligen se till att ta upp skräp och om ni eller ert djur råkar smutsa ner, gör rent efter er eller ert djur – då får vi en trivsam miljö samt bidrar till god stämning i våra portuppgångar.

Utveckling av vår trädgård

Vi planerar tidigt i vår utveckla och förbättra vår trädgård, framförallt innergården, Silverdalsvägen 23-37 men även behövd förbättring bakom Silverdalstorg 6 och 9.

Ni som har goda idéer är välkomna att skicka in detta till styrelsen senast sista mars.

Vi hoppas kunna starta detta arbete redan i april men detta är beroende på vädret.