Nyhetsbrev februari 2021

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi ser bra ut och är i fas med vår fastlagda budget fram till och med januari 2021.

Inför årsstämma 2021

Styrelsen arbetar just nu med att färdigställa årsredovisning för 2020. Avseende årsstämman hoppas vi att situationen med Covid-19 är tillräckligt bra för årsstämma där vi alla är på plats, antingen som under 2020 på innergården eller som tidigare på Värdshuset Lillstugan. Om detta inte går kan vi behöva genomföra årsstämman helt digitalt som vår extra stämma i december.

Motioner till årsstämman

Vi i styrelsen ser gärna att ni som har idéer på förbättringar lämnar en skriftlig motion med avsändare (namn och lägenhetsnummer) och skickar denna via epost eller brev till föreningen.

För att vi ska kunna behandla motionerna inför årsstämman måste dessa vara oss tillhanda senast söndagen den 14 mars 2021.

Information från valberedningen

Inför period 2021/2020 har vi behov av medlemmar till vår styrelse.

Vi har många spännande möjligheter att utveckla vårt boende och vår förening, där engagemang i föreningen ger ett lysande tillfälle att påverka ditt boende.

Ta tillfället i akt och fundera på hur du kan vara med och utveckla föreningen.

valberedningenbrfstorg@gmail.com

Resultat av radonmätning 2019-2020

På grund av covid-19 har resultatet från mätning av radon i vår fastighet blivit lite försenad.

Resultatet av radonmätningen visade att vi har inga förhöjda nivåer utan mätningarna visade att vi har bra miljö i vår fastighet.

Vår tak- och fasadrenovering

Vi har under 2020 arbetat löpande avseende vår juridiska process med mål att få Skanska att ersätta föreningen för det vi uppfattar är undermålig konstruktion av vår fastighet.

Vi fortsätter denna inte enkla juridiska processen under 2021.

Vi återkommer när vi har mer information.

Arbetet med solpaneler och IMD

Vår leverantör har startat arbetet med att få upp solpaneler på våra tak men just nu inväntas att taken blir snöfria innan de kan monteras.

Vi arbetar också med leverantören av IMD och gemensamt elabonnemang, så att detta kan följa arbetet med solpanelerna med minimal påverkan för oss medlemmar/boende och våra hyreslokaler.

Inbjudan till digitalt informationsmöte

Vi vill med detta ge möjlighet till att få mer information kring Sol & IMD installationen, våra tankar framåt med exempelvis bergvärme med mera. Ni kommer även kunna ställa frågor till styrelsen.

Datum: onsdag 24/3 kl. 19:00.

För att delta: Anmäl ert intresse via epost brfstorg@gmail.com (namn och lägenhetsnummer samt er e-postadress).

Anmälan sker senast lördag 20/3.

Kallelse med möteslänk kommer att skickas i god tid innan det digitala informationsmötet.

Vi behöver alla hjälpa till med bra ordning i källsorteringsrummet!

På grund av Covid-19 och att allt fler arbetar hemifrån beställer många allt mer via nätet med hemleveranser vilket gör att många kartonger slängs.

Ibland slängs dessa kartonger som de är, utan att kartonger rivs itu så att de tar mindre plats. Vi alla behöver hjälpa till och försöka minimera kartongernas plats i kärlen.

Kompressor för att pumpa däck

Vi har satt upp en kompressor där medlemmar/ boende kan pumpa i luft i sina cykel-, moped- eller bildäck.

Kompressorn finns placerad nära garageporten.

Våningsställ i cykelrum - 23:an & 27:an

Då vi har allt fler medlemmar/boende som använder cykel blir det aning trångt. Vi har därför monterat upp våningsställ i cykelrummen i port Silverdalsvägen 23 och 27.