Nyhetsbrev juli 2021

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är generellt bra trots vissa extra extra underhålls-kostnader på tak som vi inte hade förutsett och vi ligger nu lite under vår fastlagda budget fram till och med juni 2021.

Årsstämma 2021

Tack alla som kom och deltog i föreningens årsstämma den 27 maj. 45 medlemmar var representerade och det var många bra frågor och diskussioner som uppkom.

Ny styrelse

På årstämman valdes föreningens styrelse enligt förslag från valberedningen. Den nya styrelsen har haft ett konstituerande möte och beslutat om följande roller/uppdrag för 2021:

  • Petter Johnson, ordförande
  • Anna Horgen, sekreterare
  • Jafar Hozali, ekonomiansvarig
  • Peter Lichtag, ordinarie ledamot
  • Ingela Lidström, ordinarie ledamot
  • Nils Gamryd, suppleant
  • Niklas Green, suppleant
  • Joel Funk, suppleant

Vår tak- och fasadrenovering

Vi har under 2020 arbetat löpande avseende vår juridiska process med mål att få Skanska att ersätta föreningen för det vi uppfattar är undermålig konstruktion av vår fastighet. Vi fortsätter denna inte enkla juridiska process under 2021 och återkommer när vi har mer information. 

Arbetet med solpaneler och IMD

Vår leverantör har installerat solpaneler på våra tak och arbetet är klart och driftsatt. Som ni sett på senaste avierna fungerar även det generella elabonnemanget (IMD).

Ordningen i källsorteringsrummet

 Vi har under senaste året sett en stadig ökning av mängden skräp som slängs i vårt soprum. Många handlar online med hemleveranser vilket gör att många kartonger slängs.

Ibland slängs dessa kartonger som de är, utan att kartonger rivs itu så att de tar mindre plats. Vi alla behöver hjälpa till och försöka minimera kartongernas plats i kärlen. Styrelsen kommer inom kort sätta upp en enklare ”kniv” i källsorteringsrummet så att man enklare kan ta itu kartonger. Vi hoppas detta ska underlätta.

Rengöring av sopkärl

Vi har låtit rengöra sopkärlen i både soprum och källsorteringsrummet så att vi ska slippa dålig lukt.

Kompressor för att pumpa däck

Glöm inte bort att det finns en kompressor i garaget där medlemmar/ boende kan pumpa i luft i sina cykel-, moped- eller bildäck.

Kompressorn finns placerad nära garageporten.

Ta hänsyn till era grannar!

Självklart kan man sitta på sin terrass eller balkong nu när det är varmt och skönt ute men när man bor i ett flerfamiljshus ingår det att man är nära sina grannar och också måste ta hänsyn. Så tänk på att hålla ljudnivå nere och inte föra oväsen eller spela musik för sent på kvällarna. Efter klockan 22 ska man visa större hänsyn till sina grannar.

Utemiljö

Bordet som stod ovanför garaget vid grillplatsen är trasigt och borttaget. Vi håller på att ta in offerter på ett nytt.

Vi vill passa på att önska alla medlemmar en fortsatt fin sommar!

/ Styrelsen