Nyhetsbrev juni 2020

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi ser bra ut och är i fas med vår fastlagda budget fram till och med maj 2020.

Info om årsstämma i juni

Vi kommer att genomföra 2020 årsstämma, torsdag 11 juni kl 18:30, på innergården (Silverdalsvägen 23-37) eller vid regn i föreningens garage.

Vi vill med detta öka möjlighet för de närvarande medlemmarna att inte behöva vara så nära övriga och därmed minimera risk för eventuell smittning av Covid-19.

Vår förening blir inte starkare än det engagemang som vi alla medlemmar och boende gör det till. Ta möjligheten att lyssna, rösta samt ställa frågor till styrelsen.

VÄLKOMNA!

Resultat av radonmätning 2019-2020

På grund av covid-19 har resultatet från mätning av radon i vår fastighet blivit lite försenad.

Vi återkommer när vi har mer information.

Vår tak- och fasadrenovering

Vi har nu kunnat startat vår juridiska process med mål att få Skanska att ersätta föreningen för det vi uppfattar är undermålig konstruktion av vår fastighet. Vi har nu dialog om den fortsatta juridiska processen med en Juristbyrå.

Vi återkommer när vi har mer information.

Utveckling av vår trädgårdsmiljö

Vi inväntar just nu offert med kostnader för det vi vill utveckla och förbättra i vår trädgård, framförallt innergården, Silverdalsvägen 23-37 men även behövd förbättring bakom Silverdalstorg 6 och 9.

Vi hoppas kunna starta detta arbete inom kort.

Föreningen har fått tilldelning av statligt stöd för solpaneler

Styrelsen har för en tid sedan ansökt om statligt stöd för installation av solpaneler på vår fastighets tak (silverdalsvägen 23-37).

Föreningen har nu blivit godkända för ett bidrag omfattande maximalt  236.000 kr, som ges efter att en installation är klar.

Styrelsen kommer efter årsstämman 2020 starta en intern process för att se över föreningens olika tekniska alternativ (köp- eller hyrmodell) inklusive identifierat mervärde och kostnader för föreningen.

Styrelsen kommer sammanställa information med förslag till beslut som kommer delges alla medlemmar inför en extra stämma.

Grillning – Ta hänsyn till era grannar!

Nu när våren har kommit så tar många fram sina grillar. Det är trevligt att grilla men tänk på att endast el- eller gasolgrill är tillåtna och ta hänsyn till våra grannar vid all grillning i området.

Kolgrillning får inte ske på balkonger eller uteplatser, p.g.a. brandrisk och nedsotning av fasader och balkongtak.

Smörjning av fönster och balkongdörr

Inför sommaren och då allt fler öppnar sina fönster och balkongdörrar vill vi uppmärksamma alla medlemmar och boende att om ni har svårt att vrida fönstervred och balkongdörrarnas handtag så bör ni smörja den eller dessa.

Lösning: Smörjning av fönster samt dörrvred i lägenheter (ca. 1 ggr/året) används ”Multi

Grease”. Smörjmassan läggs i ihåligheterna.

Produkten finns bland annat att köpa på:

  - OK/Q8

  - Bauhaus

Håll dig löpande informerad

För löpande nyheter, problem i vår fastighet eller annat som kan vara bra att få information om se på föreningens hemsida ð se ”Nyheter”.