Nyhetsbrev november

Viktig information till alla medlemmar.  

Föreningens ekonomi

Styrelsen har i samband med budgetarbetet för 2024 gått igenom föreningens kostnader och intäkter. Vi ser att våra kostnader kommer att fortsätta öka, delvis på grund av ökade priser för el, vatten, värme och underhåll, samt för att vi har lån som ska läggas om till betydligt högre ränta. Styrelsen vill med den antagna budgeten för 2024 skapa en stabil och långsiktig ekonomi för vår förening och kommer höja avgifterna och vissa andra kostnader 2024-01-01.
Läs mer om det här

Uppdaterade stadgar

På föreningens extrastämma den 24 oktober  beslutade stämman om en omfattande uppdatering av föreningens stadgar. Stadgarna har reviderats enligt den stadgemall som tillhandahålls av Bostadsrätterna och som har anpassats enligt de lagändringar som trädde i kraft den 1 januari 2023 enligt bostadsrättslagen. Denna stadgemall från Bostadsrätterna har dessutom blivit godkänd av Bolagsverket. Tack till de medlemmar som kom och för ert intresse och engagemang i föreningens verksamhet. 

Filter till fönster

Det har blivit dags att byta ut tilluftsfilter som sitter bakom våra element. Vi har beställt dessa och de kommer delas ut till varje lägenhet inom kort. En instruktion på hur du byter filter kommer också att delas ut i samband med filtrerna.

Spara vatten

Vi vill uppmana alla medlemmar att tänka på hur mycket varmvatten ni använder. Stäng av vattnet vid schamponering och begränsa långa duschar och bad. Varmvatten är dyrt och i vissa fall en onödigt stor kostnad för oss som förening. Om vi alla förändrar vårt beteende blir det stor skillnad.

Elpris

Vi får ofta frågor om vårt elpris och varför det har varit oförändrat sedan i våras. Vi följer löpande elmarknaden och säkerställer att vi har rätt pris. Det finns självklart ingen ambition att vi som förening ska generera ett överskott relaterat till föreningens hantering av utgifter och intäkter för el. Så gott som det går strävar föreningen efter att hantera elen så kostnadsneutralt som det någonsin går. 

Renoveringar och bygglov

Planerar du renoveringar som rör kök, badrum, förändringar i planritning och påverkar el och vatten krävs tillstånd från styrelsen. Tillstånd gäller även om du ska sätta upp insynsskydd, paviljonger eller göra förändringar på din balkong eller uteplats. 

Vill du glasa in din balkong behöver du både styrelsens godkännande samt ett godkänt bygglov från Sollentuna kommun. Läs mer om det på vår webbplats. 

Släpp inte in obehöriga i porten

Det är mycket viktigt att vi alla ifrågasätter samtal från porttelefonen och inte släpper in obehöriga. Det har förekommit inbrott i andra föreningar i området där tjuvarna har blivit insläppta i porten. Väl inne går det sedan snabbt att bryta upp en lägenhetsdörr. 

Ställ inte heller upp dörrar

Det är även viktigt att vi inte ställer upp dörrar i onödan. Dörrarna från garaget är dessutom vårt brandskydd upp i trapphusen om brand skulle uppstå i garaget.