Nyhetsbrev september 2021

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är bra och följer i stort vår budget.

Ny revisor

På årsstämman togs beslut om att byta föreningens revisionsfirma och det är nu gjort. Ny revisor för föreningen är BDO.  

Upphandling ny ekonomisk förvaltare

Styrelsen har beslutat att upphandla ny ekonomisk förvaltare och underlag för detta kommer gå ut inom kort. Bytet kommer ske från och med januari 2022 och vi kommer informera er i god tid innan bytet om vad det innebär. 

Digital köhantering Upplands Boservice

Vi har alla fått information i brevlådan om att det numera går att se tillgängliga p-platser och förråd digitalt. Står du i kö till någon av dessa får du erbjudande om plats digitalt. För frågor kontakta Upplands Boservice. 

Garageplatser för laddbilar

Vi håller på och ser över att utöka antalet laddplatser i garaget då det är flera boende som står i kö till sådana platser och vi ser att elbilar blir allt vanligare. Just nu ser vi över potentiella leverantörer och tar in offerter. 

Solpaneler och IMD

Våra solpaneler är igång och producerar miljövänlig el till alla som bor i vår förening. Vi säljer även överskottet till SEOM. 

Som ni sett på senaste avierna fungerar nu de generella elabonnemanget (IMD). Vi arbetar på att skapa konton till alla boende så att ni själva kan gå in och se er förbrukning i realtid. Vi återkommer med mer information om detta. 

Vår tak- och fasadrenovering

Vi har under 2020 arbetat löpande avseende vår juridiska process med mål att få Skanska att ersätta föreningen för det vi uppfattar är undermålig konstruktion av vår fastighet. 

Vi fortsätter denna inte enkla juridiska process under 2021.

Vi återkommer när vi har mer information. 

Genomgång fastigheterna 

Styrelsen har gjort sin årliga genomgång av fastigheterna och tittat igenom trapphus, hissar samt gemensamma utrymmen som garage, förråd och cykel- och barnvagns förråd. Det står en del skräp lite här och var och vi vill påminna alla om att det inte är tillåtet att ställa saker varken i trapphusen eller i gångarna vid förråden.

Det är inte heller tillåtet att ha mopeder stående i sitt förråd. Man får inte heller ställa sin moped framför bilen i garaget. 

Tack alla som håller ordning i källsorteringsrummet! 

Vi vill avsluta med att tacka alla som håller ordning i källsorteringsrummet! På senaste tiden har det varit bättre ordning så det verkar som att de flesta försöker platta till kartonger och med gemensamma krafter utnyttja kärlen till fullo. Det uppskattas! 

 

Önskar er alla en härlig höst med förhoppningsvis lite sol och vackra löv. 

/ Styrelsen