Tvist med Skanska

gällande Skanskas ansvar som entreprenör (läs totalentreprenör)

Som de flesta av er redan vet har vi under flera års tid varit i tvist med Skanska. Tvisten avser vad vi anser är fel och brister i Skanskas projektering och utförande vid uppförandet av BRF Silverdals torg.

För att på ett professionellt sätt kunna framföra föreningens syn och på ett likaledes professionellt sätt bemöta Skanskas svar på våra inlagor och brev så har föreningen anlitat diverse tekniska och juridiska experter. Efter Skanskas svar på vårt senaste brev ser vi att vägen till att nå en överenskommelse (läs: förlikning) med Skanska är stängd.

Våra vidare möjligheter är att ta ärendet vidare till domstol, ett förfarande som kan ta lång tid och ett förfarande som dessutom har en osäker utgång. Vi anser givetvis att rätten är på vår sida men Skanska besitter helt andra ekonomiska resurser än vad vi som BRF gör och kan därmed på olika sätt förhala framdriften av ärendet. De byggtekniska brister som Skanska, och den av Skanska utsedda besiktningsmannen, lämnade efter sig är nu, på föreningens bekostnad, åtgärdade och våra byggnader är väl rustade att stå emot väder och vind.

Styrelsens slutsats är att vi inte kommer att nå en förlikning med Skanska gällande återbetalning av det vi betalat för reparationer utan att ta föreningen tar ärendet vidare till domstol. Med hänvisning till ovanstående är det Styrelsens uppfattning att det är alltför ekonomiskt riskfyllt att driva processen vidare och Styrelsen har därmed beslutat att vi avslutar konflikten och lägger detta tråkiga bakom oss.

/Styrelsen