Uppgradering av internetanslutning via Telenor

Styrelsen har förnyat avtalet med Telenor för bredband, TV och telefoni.

Internetanslutningen i vår BRF kommer att uppdateras från 250 Mbit/s till 1000 Mbit/s! Vidare med det nya avtalet har vi lyckats sänka vår kostnad ytterligare för föreningen. 

Vi valde att teckna ett gemensamt avtal då vi har gjort bedömningen att det är billigast för medlemmarna, och att vi med uppdateringen av hastigheten fortsätter vara en en modern bostadsrättförening. 

Viktig information angående ändringen: 

  1. Ny utrustning, i avtalet ingår lån av en ny WiFi6-router och Mediahubb. En Wifi6 router hanterar fler enheter bättre samt ger längre räckvidd och hastighet jämfört med WiFi5-router. Mediahubben ger möjlighet att samla alla dina tv-kanaler och playtjänster på ett och samma ställe, den ansluts trådlöst via WiFi.
     
  2. Internet-telefoni, för att fortsätta kunna behålla internet-telefoni så kräver det att man behåller den gamla routern (Technicolor 799 Wifi5)
     
  3. TV-paket, om man vill uppdatera TV-abonnemanget ska man kontakta Telenor, boende i vår föreningen får rabatt på olika paket.

Angående installation av ny router, så kommer en instruktionsguide finnas med leveransen av routern. Om man beställer en ny router kommer man behöva skicka tillbaka sin gamla, då denna varit på lån och tillhör lägenheten. Vänligen kontakta Telenor för mer information.

När det gäller nertid, kommer påverkan på föreningen vara minimal. Detta då föreningen redan alla har all utrustning och inkommande kapacitet för den nya hastigheten. 

Ni kan kontakta Telenor redan idag för beställning av utrustning. Mer information finns i pdf:en nedan.